Vtipné fotky ze života na Žižkově

Nyní se nacházíte: Blog Vtipné fotky ze života na Žižkově

Žižkov je osobitá čtvrť, o tom žádná. Jak se tu daří lidové tvořivosti , zajímavostem a všednímu životu - odhalilo oko a objektiv fotografa. Podívejte se na výběr fotek Lepší Trojky. Jeden jediný den na Žižkově.

Botička. Když ji najdete u auta, neudělá vám radost. Nové boty ale k zahození nejsou, snad jen když jste na Žižkově a jejich pár doslouží. Použití? Kterak sousedovi naznačit, aby si přeparkoval.

Dům, nebo hlava robota? Ač je Žižkov historickou čtvrtí, skrývá se v něm mnoho futurismu.

Žižkov má spoustu billboardů a reklam. Zřejmě tolik, že proti nim lidé brojí lidovou tvořivostí. Z dálky upír Nosferatu, zblízka vylepšený chrup herce Filipa Blažka.

Zpustlá Husitská, zdá se. Opravy na silnici už dávno pokročily a v říjnu začal jezdit autobus směrem k Florenci. Kdy se dočkáme jízdy z Florence na Žižkov po cestě, na kterou jsme zvyklí? Snad brzy. Spatřit tu pracující nebo vůbec nějaké dělníky bylo od května tak trochu dílo náhody.

Malůvek, výtvorů a pouličního streetartu máme spousty a máme je až na výjimky rádi. Všimli jste si někdy tohoto "paňáca" U Památníku? —

Volby nám daly zabrat, politické reklamy na nás shlížely z pouličních lamp dobrý měsíc. Ke konci už to někteří nevydrželi a jali se je vylepšit. Zda úspěšně, či nikoliv, posuďte sami. (Volba plakátu s touto politickou stranou je čistě náhodná). 

Spravit někomu fasádu může mít různé významy, a to tak, že zrychtovat, nebo ji naopak vylepšit. Sprejeři hojně zásobují svými díly různé zdi, zídky a dveře. Jestli to vzhledu přispěje, nebo uškodí? V každém případě nezvaný umělec do domu, hůl do ruky.

Cvičíte? Žižkov má spoustu venkovních posiloven - v parku Rajská zahrada, na Parukářce, k zahození nejsou ani schody na Vítkov a pak streetworkout u Viktorky. 

U Vitorky je mimo venkovní posilovny i tato neslavně lemovaná ulička. Naskýtá se pohled netradiční - kde jedni své tělo posilují, druzí takříkajíc huntují. 

O M O C. Kdy si zde stálo pomoc, kdo ví proč... 

Galerie! Umění patří na Žižkov stejně jako hospody. A v různých zákoutích jsou různé krcálky a místnůstky s neméně zajímavými díly, jako nabízí honosná místa jako slavná Galerie Rudolfinum. My nedávno objevili Výstavní síň Antonína Navrátila v Husinecké ulici, kde jsme byli sice poprvé, ale ne naposled. Více zase příště.

Michaela Bezvodová, autorka pro L3

Foto Jan Hrebeňák