Sportování na /II díl 2. - Hřiště na Balkáně

Nyní se nacházíte: Blog Sportování na /II díl 2. - Hřiště na Balkáně

Hřiště na Balkáně patří vůbec k těm nejlepším outdoor workoutům, které můžete v Praze navštívit. Je docela schované a ne tolik frekventované jako ta před Viktorkou, nebo na Vítkově. 
Stroje jsou zde nové, rozmanité a jsou zaměřené především na cvičení s vlastní vahou. 


Pro zájemce je zde krátká"běžecká" dráha, která je ale velmi vhodná na rozcvičení, třeba žabáky. Na zdejším hřišti jsou zajímavé také stroje na skákání s protiskluzovou úpravou. Jeden vysoký na skákání, nebo holubičky :) a dva menší s nerovným povrchem. Ty však nedoporučujeme, pokud je ještě jinovatka, nebo námraza jako v den kdy jsme fotili.
Každý stroj je opatřen cedulí s návodem jak ho používat a některé doporučené cviky jsou už docela výzva. Další výhodou, ale i nevýhodou hřiště je, že je schováno uprostřed většího hřiště dětského. To ocení třeba rodiče, když si jdou zacvičit a mohou se vystřídat u hlídání ratolesti, pokud ale děti u svého cvičení nechcete, tak Balkán zejména odpoledne není nic pro vás, protože i když je workout oddělen, děti zkrátka láká jako další prolézačky. ;)
COVIDoví sportovci také ocenili rozšíření otvírací doby, takže ani ráno už není potřeba přeskakovat plot, aby si sportovec mohl před prací zacvičit.
A jako vždy nezapomeňte vzít sebou teplý nápoj, prodyšné rukavice a vhodně se obléct. A hlavně nezapomeňte, že pohyb při dodržování preventivních opatření je nejlepší cestou ke zdraví!