Radniční Drbna, červen: Míša, penetrace tramvají, utajená hnízda a pře-hasičováno

Nyní se nacházíte: Blog Radniční Drbna, červen: Míša, penetrace tramvají, utajená hnízda a pře-hasičováno

Milí/ý žižkováci a všichni trojkaři (vy ostatní to nečtěte, stejně byste tomu nerozuměli) z právě bouraného stadionu Viktorky se hlásí Radniční drbna, se stoprocentně pravdivými a nejčerstvějšími informacemi ze žižkovské radnice. Co že se nám to na ní v poslední době dálo? Kdo koho urazil a čím žije naše místní politická smetánka? Přistupte blíže ;)

 

Hnedle naúvod se sluší představit. Jsem drbna co se motá kolem naší radnice a bylo mi líto, že nemůžu předat spousty zážitků dál. Teda ne že by mi to někdo zakazoval, ale je pak těžší se dostat k nějakejm dalším žejo. Budu se teda snažit nepravidelně vás zásobovat zajímavostma z radnice a toho co se na ní šustne.

Tak nám 11.6. už zas zasedli do lavic zastupitelé. Starosta začíná být známý tím, že si pro ně vždy přichystá nějaký dárek. Posledně to byly uzeniny od místního uzenáře a zastupitelé ano dostali ještě nádavkem k zakousnutí řepku (neplést s Řepkou). Tentokrát to byl ke zchlazení nanuk Míša. Míša, dámy a pánové vysedávali jako obvykle od 15:00 s menšími přestávkami až do půl jedné (což je na místní poměry "kraťas"). Řešili mimo jiné kudy na Nákladovém nádraží pojede tramvaj. Pomineme-li problematiku napojení tramvají na železniční koleje, rozdělila se nám v názoru opozice a koalice. Opozice by šla do tramvaje středem, prostě rovnou zaútočit a skrz, koalice se rozhodla že na to půjde od hřbitova hezky pěkně okolo. Kdyby to někoho zajímalo, tak třeba tady je to pěkně shrnutý.

Na zastupitelstvo taky trefili občané a vyjadřovali se! Největší dojem zanechal vytrvalý otec školačky z Jiřáku, jenž už několik měsíců bojuje za právo přivézt svoji ratolest autem přímo před školu, páč těch 50 m k nejbližšímu parkovacímu místu je i na silnýho žižkováka děsná dálka. Předpokládáme, že nejmenovaný zelený radní pan O. jeho i všechny další rodiče oslyší a v souladu se stranickou agendou navrhne vybudovat před školou podzemní garáže. (Ne)Parking a bezpečnost je zkrátka na radnici velký téma. Pusťte si doma k večeřit třeba tenhle vyhrocenej panelák. Dozvíte se třeba názory na to kolik by měla stát parkovací karta, aby se dalo zaparkovat, zda by měla být zavedena kvóta aut na jednoho žižkováka, nebo jak pokácet strom autem ;).

A vůbec je živo, třeba se zjistilo, že ODS, ČSSD a KSČM mají fakt levný kancly a například jsme se dozvěděli, že to je v pořádku, že jsou vlastně neziskovka, vlastně něco jako skaut. Vznikají nám tady nově hned DVĚ žižkovská hasičská sdružení najednou! Jestli se ptáte proč dvě naráz, když doteď byli hasiči všem jedno, tak se ptáte správně (o důvodech ale raději někdy příště). Jsme zvědaví na lítý konkurenční boj, který vypukne při nejbližším požáru. Kdo dostane lepší hydrant? Kdo bude mít delší a líp natlakovanou hadici? Drbna bude u toho!

A na závěr si dáme malou zabávnou tipovací soutěž (na saunu se ptát nebudem, je vedro, tak si necháme na zimu), ale víte, komu se na radnici říká Mikyna?

 

 

zveřejněno 19.6.2019

Autor: Radniční Drbna