Pomozte zachránit přestupní stanici!

Nyní se nacházíte: Blog Pomozte zachránit přestupní stanici!

Při procházce Žižkovem jste i Vy jistě mohli narazit na malý útulný obchůdek na rohu Chelčického a Lupáčovy ulice. Tento obchůdek nese název Přestupní stanice a svojí pestrostí krásně zapadá do žižkovské mozaiky. Ne všichni však vědí, že přestupní stanice nejenže trojku zpestřuje, ale rovněž pomáhá potřebným. Jak už její název napovídá, Přestupní stanice je místem, které potřebným pomáhá dostat se zpět do normálního života. Koronavirová pandemie se ale přestupní stanici nevyhla, díky rezervám a podpoře si byla schopná během ní udržet zaměstnance a zachránit je tak od života na ulici, ale po konci pandemie rezervy došly, podpora skočila a tržby se prozatím nevrátily na hodnotu před pandemií. Přestupní stanice se tak dostala do situace, kdy potřebuje pomoc nás občanů trojky! 


Jistě se již ptáte, jak je možné Přestupní stanici pomoct. Možností je několik: Nejjednodušší je přispět ve sbírce, která právě teď probíhá na tomto odkazu. Další možností je navštívit Přestupní stanici a udělal si tu nákup. Nebo, pokud máte doma nějaké věci v pěkném stavu, je možnost, je donést do Přestupní stanice a snad zde najdou svého kupce. 

Věříme, že podporu přestupní stanice zvážíte. Jedná se o záslužný projekt, který nejenže potřebné lidi podporuje, ale i nám občanům trojky dává možnost si udělat zajímavý nákup, který vám ještě k tomu přinese pocit z dobré věci. A to je něco, co vám obchodní řetězce zkrátka nenabídnou. Pokud byste se chtěli o Přestupní stanici dozvědět více doporučujeme např. tento rozhovor, či návštěvu webu nebo sociálních sítí Přestupní stanice.

Aby nezůstalo jen u slov spojili jsme návštěvu Přestupní stanice i s předáním daru. Ten přestupní stanici předal magistrátní zastupitel z trojky Martin Dlouhý (TOP 09). Doufáme, že tento dar i vaše potencionální dary pomohou Přestupní stanici překlenout složité období a my ji budeme moci brzy opět navštívit.