Jste (po)uličník, nebo lesař? A proč se psem jedině do parku?

Nyní se nacházíte: Blog Jste (po)uličník, nebo lesař? A proč se psem jedině do parku?

Při rozbřesku slunce vyběhnete se svým psím mazlíčkem na ulici, na pár minut ho vypustíte vyvenčit a vzápětí běžíte nazpět domů dospat se, nebo rovnou do práce. Že se v téhle situaci poznáváte? Víte, že kromě vaší peněženky kvůli případným pokutám, by takovým jednáním mohl trpět také váš pes?

Psi nesnáší rutinu, a protože se orientují hlavně podle čichu, je dost možné, že to v okolí svého bydliště znají tak dobře, jako vy svoje boty. A to je trochu nuda, ne? Parukářka, Pražačka, okolí ekonomické fakulty nebo dokonce Vítkov, to je jen malý výčet toho, kam se můžete se psím kamarádem projít a tím se mu odměnit.

Myslete na své sousedy, nebo to udělají za vás

Chovatelé psů řeší odnepaměti, kam se psími exkrementy. Někteří „fajnšmekři“ hromádky kompostují, většina městských pejskařů pak hází bobky čtyřnohých společníků ne do košů, ale za hlavu. To už se ale nevyplatilo například lidem v Římě, Drážďanech či ve Spojených státech. Sousedy majitelů psů naštvaly všudypřítomné exkrementy natolik, že zvolili až drastické řešení. Každého psa díky databázi jejich DNA lze teď rozpoznat podle na ulici ponechaného „výtvoru“. Majitel psa pak rovnou obdrží pokutu.

Podobné pokusy o vytvoření psí databáze vznikají i v Praze. Jednoduchým řešením, jak se tomu vyhnout, je po psovi uklízet, pokud se vám však nezdá lepší nechat souseda odnášet exkrementy k analýze.

Zalesněná místa v Praze nejsou jen oázou pro hravé chlupáče, ale nabízejí také speciální koše na psí exkrementy, kam můžete „přebytky“ po svém mazlíčkovi odhazovat. Jistě si získáte sympatie svého okolí, a navíc se vyhnete hrozící pokutě. Znečišťování veřejného prostranství totiž může vyjít až na několik desítek tisíc. 

A to je příliš vysoká cena za ranní neochotu uklidit po svém psu, nemyslíte?

Míša Bezvodová, obyvatelka Prahy 3 a autorka pro L3