Chcete se protáhnout na rodičovské? Žižkovská Jóga s hlídáním je tu pro vás!

Nyní se nacházíte: Blog Chcete se protáhnout na rodičovské? Žižkovská Jóga s hlídáním je tu pro vás!

Rodičovská dovolená představuje nápor jak psychický, tak fyzický. Na Žižkově nyní vedle aktivit zaměřených na děti otevírá své dveře „Jóga s hlídáním pro děti“, která je zaměřena na jejich rodiče. Vyzpovídali jsme hlavní organizátorku projektu Lucii "Lůcu" Haškovou, abychom zjistili více. Cvičení Jógy probíhá v Komunitním centru na Žižkově na Náměstí Barikád 1 na Žižkově. Hlídání dětí zajišťuje Eva Džobáková, která má dlouholetou zkušenost s dětmi jako školní asistentka i volnočasová lektorka.

Představ nám prosím váš projekt.

Jóga se zajištěním hlídání pro děti je jedna z aktivit Komunitního programu pro rodiny s dětmi, který byl podpořen dotací EU. Jedná se o soubor činností, do kterých se cílová skupina může bezplatně zapojit např.   komunitní vaření, hlídání dětí, otevřené kluby s kreativními dílnami, sociální práce a terénní sociální práce, sociálně terapeutické poradenství individuální i rodinné a další praktické vzdělávací workshopy dle výběru a domluvy účastníků.

Berete i tatínky?

Tatínkové jsou nepostradatelnými členy každé rodiny, proto je náš program velmi vítá.

Proč právě Jóga?

Jóga je příjemná pohybová disciplína, která nás učí naslouchat nejen našemu tělu, ale také duši, čímž přispívá k pozitivnímu vylaďování naší psychiky. Jógu mohou cvičit ženy, muži, lidé mladí i pokročilého věku. Při pravidelném cvičení můžete na sobě pozorovat větší a větší flexibilitu, sílu a psychickou vyrovnanost. K jejímu provádění nepotřebujete žádné drahé pomůcky, speciální tělocvičny, oblečení atd. Stačí Vám jen kousek volného prostoru na podlaze či trávníku. Pokud si osvojíte základní principy, nepotřebujete ani lektora a můžete cvičit sami – zahájit vlastní praxi. Mé lekce účastníky vedou právě k tomuto cíli.

Kde jsi se „to“ naučila?

Od dětství jsem se věnovala tanci, později jsem tančila orientální tanec a ještě později indický moderní i klasický tanec. Jógu jsem vždy praktikovala jako základní tělesnou průpravu k tanci. Vyzkoušela jsem bezpočet lekcí různých směrů u různých učitelů a v roce 2017 jsem absolvovala lektorský kurz Hathajógy. Díky své lásce k tanci jsou mé lekce plné Vinyásy (dynamický styl jógy), dále posilování s vlastní vahou těla, cvičení ve výdržích, samozřejmě také Pranayámou (řízení energie po těle pomocí dechu), řízenou relaxací a meditací. V současnosti jsem absolventem Psychoterapeutického výcviku Transformační systemické terapie V. Satirové, což se s praktikováním i lektorováním jógy perfektně doplňuje.

Jak se můžu přihlásit? Potřebuji rezervaci?

Přihlásit se může každý zájemce (i pokud děti nemá), stačí zavolat na mé číslo 605 860 906 a domluvit se.

Děláte i další akce?

Kromě výše zmíněných aktivit provozujeme Komunitní zahrádku Meduňka, kde se během roku konají různé workshopy a tradiční akce. V našem prostoru Komunitního centra na Žižkově probíhají koncerty, divadla, improvizace, výstavy atd. Každý měsíc pořádáme Romsko-české bohoslužby, kde vystupují malé tanečnice s romským a indickým tancem. Jsme dlouhodobým poskytovatelem sociální služby pro děti a mládež (Nízkoprahový klub Husita na Žižkově). Pronajímáme prostory pro různé akce, oslavy či pracovní schůzky.

U nás si zkrátka každý přijde na své :)