Bořivojova je pražskou Stodolní: Kam na trojce na pivo?

Nyní se nacházíte: Blog Bořivojova je pražskou Stodolní: Kam na trojce na pivo?

Dlouho před příchodem Jaroslava Haška a jeho přátel, byl Žižkov místem, kam se chodí na pivo. V této tradici my hrdí Žižkováci pokračujeme dodnes. Ačkoliv je koncentrace hospod na celém Žižkově opravdu značná, nikde to není pravda tak, jako v Bořivojově ulici, kde je okolo 18 hospod jedna vedle druhé. Snem každého odvážného pijana je za večer navštívit všechny místní bary najednou. I já jsem se o tento počin v jeden páteční večer pokusil v doprovodu místního průvodce Filipa ze společnosti Žižkov Tours. Tady je zpráva o tom, co si pamatujeme. 

Naše první zastávka je hospoda Pivo a Párek
Nachází se zhruba v půlce této neslavné ulice, ale odtud směrem k VŠE, je koncentrace barů největší. Pivo a párek nabízí dobrou kvalitu jak piva, tak uzenin. Jako fanoušci svrchně kvašených piv si zde můžeme vybrat ze skvělé nabídky. Zkrátka dobrý start!

Druhá zastávka je nedaleký Woodoo bar
Tenhle podnik se specializuje na turnaje ve stolním fotbálku a taky má velkou kapacitu míst, zkrátka skvělé místo pro sraz s přáteli. Občerstvit se tu dá pivem Staropramen a velkou nabídkou míchaných drinků. Máme radost z velice přátelské obsluhy.

Třetí zastávkou je Herba café
Navzdory názvu se zde neholduje bylinkovému čaji ani kávě. Můžete se ale těšit na slušné pivo i míchané nápoje za přijatelné ceny, v létě pak na malou zahrádku. Interiér je dost svébytný, ale určitě osobitý. Za návštěvu rozhodně stojí i webové stránky baru čeká vás překvapení. Herba café se vyznačuje především otvírací dobou do pozdních ranních hodin, takže až vás vyhodí z jiné hospody, tady určitě najdete útočiště!

Čtvrté pivo na nás čeká v osobitém Bohužel baru
Nevíme, zda je to bohužel bar, nebo zda "jsme bohužel v baru", ale rozhodně se nenecháme zastrašit poněkud nevšedním interiérem. Tenhle skejtovo-metalový bar je zkrátka svůj a my to oceňujeme, stejně jako pivo pod 30 Kč.

Pátá zastávka? Hospůdka Nad Viktorkou!
Klasický interiér Žižkovské hospody a krásný sklep sálající domácí atmosférou. Tady by se dal strávit důchod! V průběhu pití piva k nám přistoupí kamelot Bořivojovy ulice a prodá nám za 10 Kč ručně malovaný časopis pro alternativní kulturu Volá Londýn. Pokud chcete ukázat kamarádovi skvělou klasickou hospodu, tak tady nesáhnete vedle!

Šesté pivo není pivo, ale koktejl. A to v proslaveném Bukowski's baru
Místní nabídka je opravdu rozsáhlá. Drinky se pohybují okolo 100 Kč a připravují je zkušení barmani. Pivo je zde k dostání rovněž a to v podobě Jihlavského Ježka nebo Vinohradské jedenáctky.

Sedmá zastávka je Bowbar
Klasická nabídka piv v podobě Kozla a Plzně za rozumné ceny, je zde doplněna o velké množství zábavy, kterou zde můžete zažít, jak u bowlingu, tak při stolním fotbale, stolním hokeji, biliardu i u šipek. Bar překvapí především svou obrovskou rozlohou 600m2, která zvenku není rozhodně poznat. Není ale čas na zábavu, musíme dál!



Osmé zastavení? Restaurace Morava!
Restaurace je známá svou skvělou nabídkou pokrmů a velice slušnou cenou piva. 32 Kč za velkou plzeň v Praze jenom tak nenajdete. Interiér je spíše stará škola, ale na posezení a posilnění k dalšímu pokračování naší strastiplné cesty, je to ideální místo.

Devátá hospoda - Žižkovské Áčko je pro nás osudová.
Ačkoli nám do konce ulice zbývají ještě 4 hospody, zdejší gaučíky a mírné přítmí nás spolehlivě posílá na kutě. Probíráme se pouze na okamžik, kdy v místním jukeboxu zaznějí největší hitovky skupiny Orlík, což je pro nás signál, že je čas kapitulovat před touto nedobytnou ulicí a nabrat směr domov.

A jaké jsou vaše zážitky z Bořivojky? Dokážete překonat náš výkon?

Ivo Denemark, obyvatel Prahy 3 a autor pro L3